RSS Feeds

 

 

 

 

 

Wat is een RSS Feed

De term RSS staat voor Really Simple Syndication, het is een makkelijke manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuws op je favoriete sites, blogs of van bekende nieuwssites.

RSS is bedacht zodat u zelf niet al uw favoriete websites hoeft te bezoeken. In plaats van zelf te gaan zoeken naar nieuwe artikelen die u nog niet heeft gelezen, kunt u een zogenaamde RSS-reader inschakelen voor dit werk. Zo bent u geen tijd kwijt met het zoeken naar het laatste nieuws en heeft u al het nieuws centraal staan in de RSS-reader.

 

RSS Reader

De RSS-reader houdt bij welke artikelen u al wel en niet gelezen heeft van uw favoriete website of webblog. In de reader kunt u dan gelijk zien welke berichten nieuw zijn geplaatst op de websites die u volgt. In de RSS-reader is vaak een preview te lezen van het artikel, bestaande uit een titel en de eerste regels van het artikel, soms gevolgd door een foto.

Ook binnen Internet Explorer en Outlook zijn standaard voorzieningen om RSS feeds makkelijk te kunnen lezen. Raadpleeg hiervoor de Microsoft site.

Voordat het nieuwsbericht in de RSS-reader staat moet u zich wel eerst abonneren op een RSS-feed van uw favoriete website zodat deze in je reader komt. Deze feed wordt vaak aangegeven met een oranje icoontje. rss-feeds.

 

 

MMC'72 en RSS

Wanneer U zich aboneert op RSS van de Maastrichtse Motor Club '72, wordt U op de hoogte gehouden van wijzigingen op de website, publicatie van media en aankondigingen van de Open Evenementen.

Op deze manier wordt U automatisch op de hoogte gehouden van de nieuwtjes, zonder de site te hoeven openen.