Desktop Versie
 
 
MMC`72 Enquete Euro
Enquête Euro Tour

 

 

 

Hallo motorvrienden

 

De Euro-Tour ligt alweer enkele weken achter ons en het motorseizoen is inmiddels in volle gang. De afgelopen weken hebben we gebruikt om de resultaten te bestuderen van de enquête. Van de 170 deelnemers hebben 32 personen de enquête ingevuld. Enkele reacties zijn via e-mail binnengekomen en ook tijdens het weekend hebben we al enkele positieve en kritische geluiden gehoord. Hieronder ziet u, vraag voor vraag, de gegeven reacties, voorzien van een diagram.

 

Vraag 1:

Vind u het nieuwe concept prettig?

 

 

 

Waar wij zelf eerst een beetje huiverig waren om ons concept te veranderen, waren de reacties unaniem positief. Men vond het vooral prettig dat er maar 1 x een tent opgezet hoefde te worden. Door langer in het buitenland te blijven had men meer het gevoel op een korte vakantie te zijn, het nieuwe concept gaf meer rust. Ook de nieuwe omgeving beviel goed.

 

 

 

 

 

 


 

 

Vervolgens vraag 2:

Wat vond u goed aan deze Euro-Tour en moeten we vooral niet veranderen?

 

 

 

Allereerst het belangrijkste: de routes. Men was erg enthousiast over de nieuwe omgeving en de mooie routes. Op een enkeling na vond men de lengte van de routes prima. Verder is ook de nieuwe camping goed bevallen. Vooral het vriendelijke en flexibele personeel en de gezellige bar scoorden goed.


 

 

 


 

 

Tot slot vraag 3:

Welke suggestie heeft u om de Euro-Tour nog beter te maken?

Waar velen blij waren met de nieuwe camping waren er ook wel wat kritische geluiden te horen. Een aantal respondenten waren niet tevreden met de catering, het sanitair en/of de ligging nabij Biévre waar verder weinig te doen was. Een paar mensen pleitten voor het vaker wisselen van omgeving. Ook was de camping wat krap en kregen we de tip om de plaatsing van de tenten wat strakker te regisseren. (hier is overigens een poging toe gedaan, helaas met te weinig personeel en niet iedereen luisterde naar de gegeven aanwijzingen!). Hoewel de routes mooi waren, waren een aantal mensen ontevreden over het minder strakke asfalt en vond een enkeling de routes te lang. 1 Persoon wilde graag een uitgebreide terugroute. Verder was er bij sommigen onduidelijkheid over de feestavond op zaterdag en de organisatie van de Euro-Tour was niet zichtbaar genoeg.

 

 

Conclusies:


Wij zijn blij verrast door de vele positieve reacties en zullen het nieuwe concept ook volgend jaar zeker handhaven. Het gaat een uitdaging worden om volgend jaar net zo`n mooie routes te maken als dit jaar maar we gaan het zeker weer proberen. In de rondritten zullen we afkortingen proberen te makenzodat mensen die het wat rustiger aan willen doen ook aan hun trekken komen. Ook als het wat minder goed weer is kan de behoefte aan kortere routes groter worden. Het minder strakke asfalt zal wat lastiger te vermijden zijn, het gaat tenslotte om een wat meer afgelegen gebied waar minder verkeer rijdt. Hierdoor is het onderhoud aan de wegen minder goed en zijn de wegen hobbeliger. Aan het verzoek om een uitgebreide terugroute zullen we waarschijnlijk niet tegemoet kunnen komen. Dit kost namelijk heel erg veel extra tijd om uit te zetten, na te rijden en te controleren. Dit extra werk staat niet in verhouding met de aantal rijders die de route ook daadwerkelijk gaan rijden. De meesten willen op zondag toch redelijk snel weer naar huis. Alle kritische geluiden ten aanzien van de camping worden teruggekoppeld en zullen, voor zover mogelijk, volgend jaar verbeterd worden. Een enkeling gaf aan vaker naar een nieuw gebied en camping te willen gaan. Het is de gewoonte om elke 3 jaar naar een nieuwe camping te gaan. Het vinden van een nieuwe camping is echter een steeds grotere uitdaging. Ten eerste is het heel erg lastig om een camping te vinden die een groep motorrijders van onbekende grootte te herbergen en de catering hierop af te stemmen. Ten tweede moet het dan ook nog betaalbaar zijn: de meeste campings vragen een bedrag dat ruim uitstijgt boven het inschrijfgeld voor de Euro-Tour. En ten derde weet geen enkele camping eigenaar van tevoren wat ze kunnen verwachten als ze ons gezelschap op bezoek krijgen. Onze ervaring is dat de verwachtingen en mogelijkheiden in de volgende jaren beter op elkaar afgestemd zijn en dat het dan steeds soepeler loopt. Gelukkig zal het aan het enthousiasme van Claudia en Rolf, de eigenaren, en het overige personeel niet liggen: zij gaan er ook volgend jaar weer een gezellige boel van maken! Hopelijk zijn jullie er dan ook weer bij.
Rest ons nog om jullie te bedanken voor jullie feed back. Wij gaan ermee aan de slag en hopen dat jullie er volgend jaar weer bij zijn om te genieten van weer een gezellige, en hopelijk verbeterde, Euro-Tour.


Groetjes van Jos en Angeli Vincken en Mariska Props